2016. február 21., vasárnap

Mogyoróvaj

Tudod, már említettem, hogy van ez a tartósítószer-adalékanyag-stb fóbiám, emellett, mivel kevés cukrot használok, szintem minden készétel túl édes. Ezért igyekszem mindent itthon is elkészíteni, és szerencsére ez - az esetek nagy részében - nem ördöngösség. Ilyen a mogyoróvaj is, amit nagyon szeretek, de amellett, hogy horror áron lehet kapni, iszonyúú édes, és arról ne is beszéljünk, hogy mi mindennel tuningolják. Pl, soha nem fogom megérteni, hogy minek az amúgy is olajos mogyoróba méég több olaj...na mindegy, részemről marad a polcon.

...mert ez is simán elkészíthető otthon...

Mivel nálam többnyire ételbe kerül, ezért plusz ízesítést nem kíván



Hozzávalók:

natur, nyers földimogyoró

erős aprító!! (gyengével ne próbálkozz, mert nem fogja rendesen megőrölni)

Egy száraz serpnyőben pirítsd meg a mogyorót, a legalacsonyabb fokozaton, hogy jól "átsüljön". Ez kb 20 perc alatt van meg. Hűtsd ki, és dobd az aprítóba. Nyomd a gombot addig, amíg krémes nem lesz a mogyi :)


Tedd üvegbe, és tárold a hűtőben. Én általában kis adagokat készíted, egyrészt önvédelemből, mert rájárok, másrészt így biztos nem megy tönkre :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése